fotofriberg.dk | Professionel bryllupsfotografering

Hvad betyder bryllupsfotografering egentlig? Hvad kan et bryllupspar egentlig forvente, når de kontakter en bryllupsfotograf?

Traditionel bryllupsfotografering er en registrering af begivenheden: fotografering af gæsterne, hvordan de ser ud, deres beklædning, og hvad der sker i løbet af dagen. Kunderne får et antal billeder som print, der dokumenterer deres bryllup. Traditionelle bryllupsbilleder er veludførte, men mangler sjæl.

Storybook bryllupsfotografering går et skridt videre. Her fotograferes alle detaljer og dagens begivenheder. Her beskrives bryllupsdagen i billeder. Selv brudens sko får måske sit eget billede! Dette er stadig en vigtig del af en god bryllupsserie. Men ofte mangler den gode og ærlige kontakt til de fotograferede.

Reportagestilen eller en fotojournalistisk stil er det næste trin på vejen til moderne bryllupsfotgrafering. Den kaldes også den ærlige stil. Helt grundlæggende viser fotografen her brylluppet, som det er. Der er ikke på forhånd lavet en aftale med de fotograferede. Fotografen fortæller en historie eller skildrer en bestemt følelse. Den bedste repræsentant for genren er den franske fotograf Henri Cartier-Bresson, der betegnes som faderen til den moderne fotojournalisme og til "the decisive moment". At indfange det unikke fotografiske øjeblik, hvor alle elementer i et billede falder på plads i en stærk visuel komposition. Denne genre indebærer, at man kommer tæt på, men samtidig ubemærket fordi fotografen er autentisk, skjuler ikke sit kamera og agerer ikke "flue på væggen". Fotografen fremstår nærværende, deltagende og autentisk. Det lyder let, men er en meget vanskelig fotografisk genre. Teknisk betyder det, at man bruger vidvinkel eller i hvert fald sjældent over 50mm (standardobjektiv). Med vidvinkel er man deltager, der giver spændende og nærværende billeder, hvor man føler, at man er til stede. Med en tele (kikkert) er man i bedste fald observatør, der blot giver kedelige registreringer.

Den dygtige fotograf er som den gode håndværker af den bedste kaliber. Fotografen har evnen og viljen til altid at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og kan tage billeder under vanskelig lysforhold. Den dygtige fotograf reagerer på sine omgivelser og forudser, hvad der vil ske næste gang. Den dygtige fotograf mestrer kunsten at blande sig, skabe tillid og accept til trods for det åbentlyst indgribende og forstyrrende element, som kameraet udgør. Det er meget få fotografer, der har den evne.

1

 

Selvom vores passion ligger i reportagen, så bliver det da også til nogle bryllups portrætter ind imellem :-)

IMG_5669

Det er let at fotografere bruden og gommen, men der er meget sværere at fange den kærlighed, der findes mellem dem! Det er fotografens evne til at fange kærligheden, følelserne, morskaben, ømheden og skønheden der gør den store forskel.

Vi gør vores bedste.

http://fotofriberg.dk/bryllup